Hi,

Mijn naam is Esther Peeters.  ik werk als gecertificeerd personal en medisch trainer (NASM en EFHS). Trainingen geef ik met name aan huis.


De volgende opleidingen heb ik afgerond:


Fitness A (basisopleiding trainer).


NASM (National Academy of Sports Medicine) . Dit is een uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde PT opleiding, waarin de focus ligt op    houdingsanalyse, balans, core, flexibiliteit en mobiliteit. Je leert kijken naar over en onder belaste spieren, die voor diverse klachten kunnen zorgen. Door deze kennis krijg je een op maat gemaakte krachttraining  waarin de aandachtspunten op gebied van flexibiliteit, balans en core verwerkt zijn.


EFHS ( exercise for health specialist, EREPS 5) ofwel medisch personal trainer wat inhoud dat je bevoegd bent om mensen met een medische indicatie  zoals, (fors) overgewicht, metabool syndroom, hart en vaatziekten, diabetes,  LongCovid, ,COPD, Astma, lage rugklachten, schouderproblematiek, nieuwe heup of knie te trainen en ook de kennis van de diverse medicatie hebt


Door trainingen in een vertrouwde omgeving thuis te geven wil ik wat meer kunnen betekenen voor ieder die zich  niet prettig /comfortabel in een reguliere sportschool voelt. Met name bij de medisch belaste groep kan dit een drempel zijn. Maar ook genoeg mensen die gewoon geen zin hebben om naar sportschool te gaan. Ik heb geleerd om per individu een training te geven in een veilige (je eigen ) omgeving voor ieder die dat wenst ( ook met de kennis van de belangrijkste medicijnen en hoe met trainingen hiermee rekening te houden)